Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Puppysocialisatie en Puppycursus

1) Puppysocialisatie

De puppysocialisatie is voor honden van 8 tot 12 weken.
In de periode tot twaalf weken staat in de leerprincipes van de hond de socialisatie bovenaan. Dit is een zeer belangrijke tijd in een hondenleven die niet gemist kan worden. Een slechte of minimale socialisatie is veelal de oorzaak van een hond die angstig gedrag kan gaan vertonen naar vreemde mensen, honden en situaties. Veel hondenbeten zijn het gevolg van angst die is veroorzaakt door een slechte of minimale socialisatie.

De lessen kunnen zowel binnen als buiten (afgeschermd) gegeven worden. Tijdens de les kunt u zelf onderwerpen aandragen waarover u meer informatie wilt of vragen stellen over zaken waar u mee worstelt. Van een goede socialisatie hebben u en uw hond een leven lang plezier. Er wordt vanaf het begin van de cursus dan ook al aan gewerkt om de pup een groot aantal goede gewoontes aan te leren. Een goed begin is het halve werk! 

De puppy-socialisatie les wordt op de donderdagavond gegeven. Deze les duurt 1 uur en is voor pups van 8 tot 12 weken. Pups die ouder zijn, zijn zeker ook welkom maar die gaan gelijk door naar de puppy cursus.

1) Puppy Cursus

De puppy cursus wordt gegeven op de maandag - en dinsdagavond.  De tijden die we dan hanteren zijn 19.00 - 20.00 uur en 20.15 - 21.15 uur. dit zijn 6 lessen. De puppy lessen zijn voor pups vanaf 12 weken tot maximaal 20 weken. 

De cursus bestaat uit 6 lessen voor honden, die vanwege hun leeftijd niet aan de socialisatielessen hebben deelgenomen. Dus honden die ouder zijn dan 12 weken.

Tijdens de puppy cursus wordt de positie commando's 'zit' en 'af' aangeleerd en er wordt een begin gemaakt met het 'volg' het naast je lopen.  Er wordt gewerkt aan aandacht voor de baas.  
Pups mogen onder begeleiding met elkaar spelen. Er wordt gekeken welke zich wat terug trekt en welke pup wat meer aanwezig is en daar wordt advies in gegeven wat te doen.
De groep bestaat veelal uit 6 honden.  Daar naast wordt er een puppyplay ground gecreëerd, er worden dan  gebruik kleine hindernissen, balanskussens, snuffelmatten neer gelegd die de pup moet leren nemen. 

De puppycursus is geen kindercursus, hiervoor hebben we de speciale Kind & Hond cursus
(zie de website).
Kinderen mogen zeker mee en kunnen de instructrice helpen bij het klaar zetten van de kleine hindernissen.

Er komen allerlei praktische zaken rond het opvoeden van uw pup tijdens deze cursus aanbod. Zo maken ze kennis met de katten die op de hondenschool aanwezig zijn.

Er is geen wachtlijst en ook in de zomermaanden en tijdens de herfst- en kerstvakantie passen we het rooster aan. Een pup kun je niet laten wachten!

'HIER'   klikken voor aanmelden Puppysocialisatie gevolgd door Puppy cursus


De kosten voor de puppysocialisatie / puppycursus zijn: 

6 lessen voor € 105,-
inclusief een welkom pakket ter waarde van € 15,-

2) Kind & Hond cursus

De Kind & Hond cursus is bedoeld als extra ondersteuning naast de cursus Puppy opvoeding en gedrag.

De cursus bestaat uit twee extra lessen die bedoeld zijn voor kinderen van circa 6 tot 12 jaar. Het is wel nodig dat er een ouder aanwezig is bij de lessen. U kunt zich opgeven tijdens de reguliere puppycursus, die niet is bedoeld voor kinderen. Toch vinden veel ouders het belangrijk dat de kinderen goed met de hond omgaan. Bovendien vinden kinderen het leuk om met de hond toch lessen te volgen.

Er kan ook met een volwassen hond deze cursus gevolgd worden.
De hond moet zich sociaal naar andere honden gedragen!      


- Deze lessen worden gegeven per gezin of groepjes van circa 2 a 3 kinderen en
  maximaal 3 honden.
- De les duurt 45 min. en is één keer per week op de dinsdagmiddag.
- 2 Lessen 

 'HIER'   klikken voor aanmelden Kind & Hond cursus 


De kosten voor Kind & Hond zijn : 2 lessen voor € 40,-

3) Puppy snuffel jachttraining

Heeft u een labrador retriever, golden retriever of flatcoated retriever of andere retriever, dan zou u voor de puppy jachttraining kunnen kiezen. Deze honden zijn gefokt voor de jacht en speciaal om het geschoten wild te zoeken en het bij de jager terug te brengen.
(to retrieve = terug vinden).

 

Uw pup kan ook een Weimaraner, Heidewachtel of andere continentale staande hond zijn. Dit zijn honden die ook gefokt zijn voor de jacht, maar dan om het wild op te sporen. Zij heten staande honden omdat zij voorstaan als zij wild hebben gevonden. Zij blijven stokstijf staan en wijzen met hun voorpootje meestal in de richting van het wild.

Het zou zonde zijn als u de jachthond, die u nu in huis gaat nemen, niet de mogelijk biedt om zijn natuurlijke en aangeboren jachtinstinct te ontwikkelen.

De puppy snuffel jachttraining bevat 3  lessen die in het veld gegeven worden.
De puppy snuffel jachttraining wordt gegeven aan pups met een leeftijd van 8 t/m 12 weken.
In het veld wordt een begin gemaakt hoe de hondenfluit wordt gebruikt, de pup maakt kennis met wild (een vleugeltje en een velletje), er wordt kennis gemaakt met water, de pup moet leren een dummy uit het bos te halen, maar ook een greppel als hindernis kan een onderdeel van de les zijn. 

 

'HIER'   klikken voor aanmelden Puppy snuffel jachttraining

 

De kosten voor de Puppy snuffel jachttraining zijn : 
3 lessen € 45,- 


 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten