Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Puber Cursus

Puber Cursus

De Puber Cursus is voor honden vanaf de leeftijd van 8 maanden en ouder.

Een puber hond zal andere behoeftes hebben dan een hond die jonger is dan de 8 maanden. Deze cursus is voor honden die sociaal gedrag laten zien naar soortgenoten. Indien de hond agressie vertoont zou gedragstherapie een goed middel zijn om dat te begeleiden.

Door deze hormonale veranderingen, kunnen veranderingen in het gedrag ontstaan. Jouw hond luistert misschien niet meer zo goed? Is veel met geurtjes bezig? Markeert veel? De puberteit van jouw hond is aangebroken! 

Tijdens de puberteit kan de relatie tussen eigenaar en hond onder druk komen te staan. Je krijgt uitleg over het gedrag van jouw hond, om jullie  verstandhouding optimaal te behouden. Wat zeker ook te sprake kan komen is  de “mens achter de hond”. Welke invloed heeft mijn eigen gedrag, op het gedrag van de hond?

Wat aan bod komt tijdens de theorie les is de lichaamshouding van de hond, zodat jij zelf steeds beter in staat bent jouw eigen hond te “lezen”. Sociale contacten tussen honden in deze fase van hun leven is belangrijk. 

Bankhanger!


Het gedrag van honden kan veranderen in de puberteit, dit gaf ik hierboven ook al aan. Hormonale veranderingen zorgen over het algemeen voor gedragsveranderingen. Castratie en sterilisatie komen aan bod: Wat zijn gedragsmatige redenen om de castratie en de sterilisatie te overwegen? We bespreken tijdens de lessen veel opvoedingssituaties.

De Puber Cursus bestaat uit 8 lessen, waarvan 1 theorieles. Tijdens de theorie behandelen we gedrag, leerervaringen met ondersteuning van filmpjes uit de praktijk en alles wat verder ter tafel komt.

De pubercursus wordt op dit moment gegeven op de dinsdagavond.

Bij de Puber Cursus ontvang je een:

Renske Diervoeding welkom pakket t.w.v. €15,-
Het boek "een click met je hond" t.w.v. €30,-

 

'HIER'   klikken voor aanmelden Puber Cursus

De kosten voor de Puber Cursus zijn: 10 lessen voor €200,-

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten