Over Ronald van Kampen

Ronald en Hanny van Kampen

Vanaf 1991 ben ik actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik heb diverse cursussen met mijn eigen honden gevolgd. Daarnaast heb ik 3 instructeurscursussen gevolgd en heb de opleiding gedaan voor Gedragstherapeut voor honden bij Dogvision, destijds in samenwerking met het Van Hall Instituut. 

Jaarlijks moet ik als gedragstherapeut en als instructeur mijn kennis bij houden door workshops, lezingen en diverse congressen op kynologisch gebied te volgen.

Als u besluit om een basiscursus gedrag & opvoeding te beginnen, zal ik met u kennis maken. Tevens kan ik u advies geven bij het opvoeden van uw hond en eventuele gedragsproblemen van uw hond. Hierover is meer informatie te vinden op de site. Om op de hoogte te blijven wat er zich afspeelt in de kynologie volg ik congressen, workshops en hou ik de vakliteratuur in de gaten. De ervaring die ik in de jaren heb opgebouwd leveren ook hun bijdrage, waardoor reeds honderden klanten geholpen zijn.

Hanny

Is honden instructrice, en verzorgd de administratie van de hondenschool.

Je komt mij tegen bij de puppy lessen. Samen met Ronald hebben we 13 puppy’s opgevoed. Waarvan onze Malin (voorlopig) de laatste is.

We hebben heel veel ervaringen opgedaan en absoluut genoten, want wees nou eerlijk een pup opvoeden is best een hele klus. Maar wel met vele liefdevolle knuffel momenten.

Mens en hond, het is een mooi team om aan te werken. Leren om samen te werken, het gedrag van de pup begrijpen. En vooral ongewenst gedrag leren te voorkomen.

Corina Bolt

Mijn naam is Corina Bolt. In 2012 ben ik begonnen met het trainen van onze oudste Vizsla ( Tonko) bij Ronald. Twee jaar later kregen wij onze tweede Vizsla ( Hunter) erbij. Met beide honden hebben we de gehoorzaamheidscursussen gevolgd en doen nog steeds de jachttraining . Sinds kort zijn we met Hunter begonnen met het trainen voor Bikejoring waar hij veel plezier in heeft. In 2015 heb ik mijn instructeursdiploma behaald. Ik geef voornamelijk de basiscursus, maar neem ook wel examens af bij de gevorderden en help mee met allerlei andere activiteiten op de hondenschool. Zelf vind ik het erg leuk om te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond groeit en ze in kleine stapjes steeds verder komen in de cursus. 

Carolien Perdok

Mijn naam is Carolien Perdok. In 2010 heb ik mijn eerste bezoek aan de hondenschool gebracht met mijn Markiesje Lotus, met haar volg ik nog graag de behendigheidscursus. In 2020 heb ik Fien verwelkomd, een Australian Shepherd. Sinds 2016 werk ik op de hondenschool, waar ik de basis- en gevorderden cursussen geef. Ik vind het allerleukste om de band tussen eigenaar en hond te zien groeien tijdens een cursus.

Saskia Wagenaar

Mijn naam is Saskia Wagenaar en woon sinds 2010 in Usquert. Sinds december 2018 heb ik mijn eigen trimsalon “Janelle” aan huis. In 2018 ben ik in contact gekomen met Ronald en besloot toen met mijn 2-jarige Poedel Janelle cursussen te gaan volgen. Gevorderden I heb ik met succes en plezier gevolgd en afgerond. Ik ga met mijn Poedel Janelle naar divers shows en momenteel volg ik de ringtraining en de behendigheid. 

Ronald heeft mij gevraagd of ik het leuk vond om zelf instructeur te worden en mijzelf zo aan te kunnen sluiten bij hun team. Hierop heb ik enthousiast “JA” gezegd. 
Op dit moment loop ik mee met de Basiscursus en hoop dit jaar te starten met de opleiding Kynologisch Instucteur Deel 1.

Suzanne Lubach

Mijn naam is Suzanne en behendigheidslessen geven is mijn passie! Samen met mijn grote vriend Benton (kruising Australian Shepherd X Berner Sennen) heb ik vele behendigheidscursussen gevolgd. Na een interne instructeursopleiding ben ik in mei 2023 bij Ronald en Hanny terechtgekomen. 

Teamwork en samen plezier maken zijn de sleutelwoorden van de cursus Behendigheid. Je investeert in de band met je hond en er is geen mooier gevoel dan het gevoel een team te zijn met je hond! Je leert samen uitdagingen overwinnen op een plezierige manier en in een veilige leeromgeving. Met deze cursus leer je je hond beter begrijpen en leer je te kijken naar wat je hond van jou nodig heeft om een mooi parcours te kunnen lopen. Je hond is je beste leraar! 

Met Benton volg ik zelf graag nog behendigheidslessen want je bent nooit uitgeleerd. Benton heeft mij veel geleerd over hoe je je hond motiveert en hoe belangrijk lichaamstaal voor de hond is. Tijdens de winterstop help ik met de andere cursussen, die bij de hondenschool worden gegeven. Wat ik mooi vind om te zien is dat door samen plezier te maken met je hond, en door motivatie en samenwerking, de hond zelfverzekerder en dapperder wordt en dit ook buiten de behendigheidslessen zichtbaar wordt. 

Robert Kroes

Ik ben Robert en ik geef samen met Ronald jachthondentraining op zaterdag- en zondagochtend.

In 2008 ben ik begonnen als cursist bij de jachttraining van Ronald met een Duitse jachtterriër. Nadat ik mijn een jachtakte had behaald, samen met Ronald, ben ik in 2010 gestart met lesgeven tijdens de jachttraining. Nu heb ik zelf geen hond meer, maar ik heb altijd getraind en gejaagd met een Duitse Jachtterriër en een Cesky Fousek. Ik richt me bij de training vooral op de praktijk en niet zozeer op wedstrijden. Doordat onze trainingen praktijkgericht zijn, werken we met meervoudige en verschillende apporten op het land of in het water, het zoeken, het lopen van een sleep en het dirigeren. Hierbij maken we gebruiken van zowel dummies als echt wild.

Ik vind het leuk om met cursisten en hun hond te werken aan resultaten in een ontspannen en gezellige sfeer. Om dit te bereiken sluiten we gezamenlijk elke training af met een kopje koffie. Ook de jaarafsluiting in december vind ik altijd heel gezellig, waarbij we het jaar afsluiten met een onderlinge proef met een feestelijke afsluiting.

Het mooiste aan de training vind ik dat je de honden ziet groeien en genieten en daardoor natuurlijk ook de baas!

Lies Hekhuis

Mijn naam is Lies Hekhuis. 

Een aantal jaren geleden ben ik samen met mijn honden verhuist naar het Groningse land. Ik had op dat moment een nestje Noorse Buhunden gefokt en een pupje aangehouden en zocht voor Skua een hondenschool om met haar op puppycursus te gaan. En zo ben ik bij Hanny en Ronald terecht gekomen. Voor mijn verhuizing gaf ik al les op een hondenschool/gedragscentrum

Ik heb mijn instructeursdiploma gehaald en heb en volg nog steeds workshops/webnairs om op hoogte te blijven, Ik focus me momenteel op de puppycursus maar ook de andere cursussen heb ik gegeven. Ik vind het leuk om de ontwikkeling van een pupje te volgen en zijn nieuwe baasjes daarin te begeleiden.

Heidi Kuipers

Vijf jaar geleden kwam Lola onze kruising kooiker/vlinder hond in mijn leven.
Vanaf de puppy cursus tot en met de gevorderden twee hebben we met veel plezier samen gevolgd op de hondenschool. Iedere week kan je ons nog vinden bij de behendigheids lessen waar we veel plezier aan hebben. Nadat we samen op straat in een pijnlijke situatie terecht kwamen was de interesse gewekt om de hondentaal beter te kunnen begrijpen. Ondertussen ben ik met de opleiding kynologische instructeur begonnen en geef ik samen met mijn collega's les aan zowel basis als gevorderden klassen. Ik hoop cursisten op een positieve manier te kunnen begeleiden en ondersteunen in de opvoeding van hun hond.

Annet Kloosterman

Mijn naam is Annet Kloosterman, ik woon in Warffum. Ik heb een Australian shepherd; Jip. In 2014 heb ik mijn diploma voor honden trimmen behaald. En in augustus 2014 heb ik mijn eigen trimsalon geopend waar ik met veel plezier werk! Sinds 2020 geef ik les op de hondenschool. Ik geef voornamelijk de basis cursus, maar help ook wel mee bij andere cursussen. 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten