Over Ronald van Kampen

Ronald van Kampen

Vanaf 1991 ben ik actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik heb diverse cursussen met mijn eigen honden gevolgd. Daarnaast heb ik 3 instructeurscursussen gevolgd en heb de opleiding gedaan voor Gedragstherapeut voor honden bij Dogvision, destijds in samenwerking met het Van Hall Instituut. 

Jaarlijks moet ik als gedragstherapeut en als instructeur mijn kennis bij houden door workshops, lezingen en diverse congressen op kynologisch gebied te volgen.

Als u besluit om een basiscursus gedrag & opvoeding te beginnen, zal ik met u kennis maken. Tevens kan ik u advies geven bij het opvoeden van uw hond en eventuele gedragsproblemen van uw hond. Hierover is meer informatie te vinden op de site. Om op de hoogte te blijven wat er zich afspeelt in de kynologie volg ik congressen, workshops en hou ik de vakliteratuur in de gaten. De ervaring die ik in de jaren heb opgebouwd leveren ook hun bijdrage, waardoor reeds honderden klanten geholpen zijn.

Hanny van Kampen

heeft diverse instructeurscursussen gevolgd en zich toegelegd op het opvoeden van pups en jonge honden. Daarnaast heeft ze als transpersoonlijk therapeut veel ervaring met de interactie tussen baas en hond. ,,Het is bijvoorbeeld fantastisch om de cursus Kind & hond te geven waarbij kinderen leren hoe ze het beste met een hond kunnen omgaan. Ook begeleid ik kinderen en volwassen die angstig zijn voor honden. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor de administratie van de "hondenschool'', aldus Hanny.

Corina Bolt

Mijn naam is Corina Bolt. In 2012 ben ik begonnen met het trainen van onze oudste Vizsla ( Tonko) bij Ronald. Twee jaar later kregen wij onze tweede Vizsla ( Hunter) erbij. Met beide honden hebben we de gehoorzaamheidscursussen gevolgd en doen nog steeds de jachttraining . Sinds kort zijn we met Hunter begonnen met het trainen voor Bikejoring waar hij veel plezier in heeft. In 2015 heb ik mijn instructeursdiploma behaald. Ik geef voornamelijk de basiscursus, maar neem ook wel examens af bij de gevorderden en help mee met allerlei andere activiteiten op de hondenschool. Zelf vind ik het erg leuk om te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond groeit en ze in kleine stapjes steeds verder komen in de cursus. 

Sjoukje Mölder

Mijn naam is Sjoukje Mölder. In 2010 ben ik samen met onze Drentsche Patrijs “Gijs” begonnen met de jacht training.  Door deze training raakte ik geïnteresseerd in het gedrag van hond en baas.
In 2012 ben ik begonnen met de opleiding voor Kynologisch Instructeur en heb deze in 2014 afgerond.
Na mijn stage bij Ronald van Kampen ben ik gebleven om te kunnen assisteren bij de Basis opvoeding  en gedrag en gevorderden 1 en 2.  Daarnaast help ik bij de gedragstesten en andere activiteiten op de hondenschool.
Ik hoop mijn opgedane kennis over te brengen op de cursisten met als doel dat er een levenslange fijne sterke band tussen baas en hond zal zijn.

Carolien Perdok

Mijn naam is Carolien Perdok. Sinds mei 2016 geef ik de basiscursus en gevorderdencursussen les. Op dit moment ben ik druk bezig om mijn Instructeursdiploma af te ronden. Daarnaast volg ik de voltijd studie Diermangement in Leeuwarden, waar ik ook een kamer heb en samen met mijn hond woon. Ik heb zelf een Markiesje, met de naam Lotus. Met haar volg ik de Behendigheid. Ik vind het erg leuk om mensen iets bij te brengen over honden en om te zien hoeveel voorruitgang baas en hond boeken tijdens een cursus.

Jur Vinckers

Mijn naam is Jur Vinckers. Sinds oktober 2017 help ik, met veel plezier, mee met de basis- en gevorderdencursussen bij Ronald van Kampen. Thuis lopen er 7 Noorse Buhunden rond waar we diverse activiteiten mee doen zoals schapendrijven, behendigheid en praktijkspeuren. En in onze kennel Var Stolthet hebben we af en een nestje met pups.

In de loop van 2018 wil ik graag een instructeurscursus volgen nadat ik eerst nog iets meer ervaring op heb gedaan. Maar uiteraard blijf ik ook zelf lekker trainen en oefenen met onze eigen honden. Ik vind het ontzettend leuk om ook anderen te helpen met het aanleren van alle oefeningen uit de cursus en de combinatie van baas en hond steeds verder te zien groeien.

Minke Felix

Mijn naam is Minke Felix, in 2012 heb ik mijn zwarte Labrador Bink gekregen.
Met bink heb ik eerst ergens anders de puppycursus gevolgd die totaal niet goed beviel, daardoor zijn wij na een paar lessen niet meer heen gegaan. Toen bink 1 jaar was heb ik een nieuwe poging gedaan voor de basiscursus bij Ronald, dit is zo goed bevallen dat we de gevorderde ook hebben gedaan en nu nog steeds de jachttraining doen waar we samen veel plezier in hebben.

Sinds Januari 2018 loop ik mee op de hondenschool en in juni ga ik een opleiding kynologisch instructeur volgen. Je kan mij tegenkomen bij de basis cursus en de gevorderden.
Ik vind het super om te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond groeit tijdens de lessen.

Linda Dool

Mijn naam is Linda Dool. Sinds 2005 loop ik met mijn eigen honden bij de Ronald van Kampen hondenschool. Sinds 2017 ben ik trotse eigenaar van mijn lieve Berner Sennen; Jara. In jan. 2018 heb ik de Kynologisch Instructeur opleiding gevolgd.

Sinds die tijd ben ik te vinden bij de verschillende trainingen en de puppycursussen. Ik vind het mooi om te zien is hoe je tijdens de trainingen de band tussen baasje en hond kan zien groeien. Dat begint al bij de puppy’s, heerlijk om te zien.

Helga Klinkhamer

Mijn naam is Helga Klinkhamer, in 2008 heb ik mijn diploma voor Instructeur Gevorderden Agility behaald en sindsdien geef ik met veel plezier de cursus behendigheid. Ook help ik bij de gedragstesten, examens en activiteiten. Met mijn tervuerense herders Ashly en Nelis heb ik jaren lang behendigheid getraind en wedstrijden gelopen, helaas zijn ze allebei vroegtijdig overleden. Daardoor is Noor op mijn pad gekomen, een geweldige herplaatste mechelse herder die niet meer van mijn zijde wijkt, en gek is op alles wat maar met actie te maken heeft. Tijdens de cursus hoop ik mijn enthousiasme en kennis over te brengen aan mijn cursisten en door de leuke, sportieve activiteit de band tussen hond en baas te kunnen versterken.

Helga gediplomeerd

Sylvia Elsinga

Mijn naam is Sylvia Elsinga. In het schooljaar 2010-2011 heb ik stage gelopen bij hondenschool Ronald van Kampen. Tijdens deze stage heb ik geholpen bij de lessen van behendigheid. Na mijn stage ben ik blijven helpen bij de cursus behendigheid.

Thuis heb ik 3 honden. Met mijn zwarte labrador Quincy heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen gevolgd en nu gaan we beginnen met jachttraining. Met mijn Working Kelpie Forrest doe ik behendigheid. Ik hoop tijdens de cursus de toestellen op een leuke en veilige manier aan te leren en ik vind het mooi om te zien hoeveel plezier eigenaar een hond samen beleven.

Robert Kroes

Mijn naam is Robert en ik help Ronald bij de jachttrainingen op de zaterdag en zondag.

Zelf train ik met mijn Duitse Jachtterriër  “Aldo” op de zondag. Naast de training heb ik zelf een jachtakte waardoor ik regelmatig met mijn hond op jacht ga. Mijn insteek bij de training is dan ook meer gericht op de praktijk dan op wedstrijden.

Johanna Kroes - Weerd

Sinds mijn trouwen heb ik een hond in huis gehad, maar helaas ging het luisteren meestal niet zo goed. Wat ook verdrietig was, dat we wegens ziekte vaak vroegtijdig afscheid moesten nemen van onze honden. In juni 2007 kregen we onze 4e hond, een Duitse Jachtterriër met de naam Aldo. Ik wilde graag dat deze goed ging luisteren en mijn man en ik zijn daarom op zoek gegaan naar een hondenschool. We kwamen toen terecht bij Ronald in Warffum. In januari 2009 kwam er nog een hond, een Cesky Fousek en deze kreeg de naam Max. Ook met Max heb ik uiteraard weer getraind bij Ronald. Het trainen vond ik zo leuk dat ik uiteindelijk ben doorgestroomd naar de jachttraining en dat doe ik nog steeds. Maar ook ging ik mij steeds meer interesseren in het hondengedrag en ben daarom bij Tinley/Dogvision cursussen gaan volgen. Er waren stages nodig en deze heb ik o.a. bij Ronald gevolgd. Het resultaat van de cursus is geweest dat ik mij sinds mei 2014 Kynologisch Instructeur mag noemen. 

Lies Hekhuis

Mijn naam is Lies Hekhuis. Sinds 1 april 2016 woon ik in het Hooge Land en ben ik, na een zoektocht naar een geschikte hondenschool, bij Ronald terecht gekomen. We hebben zelf 7 Noorse buhunden (4x tarwekleurig en 3x zwart) waar we verschillende soorten van sport mee doen zoals schapen-drijven en praktijkspeuren. 

Regelmatig bezoeken we shows in binnen- en buitenland om onze honden te laten keuren. En intussen hebben we dan ook al een aantal kampioenschappen behaald. Zo af en toe fokken we dan ook nog een nestje.

In Drenthe gaf ik les op een collega-hondenschool (Tinley-gedragscentrum). Mijn opleiding is vooral intern gedaan op de verschillende hondenscholen waar ik les heb gegeven. Voor verdieping heb ik verschillende workshops gevolgd.

Heidi Kuipers

Vijf jaar geleden kwam Lola onze kruising kooiker/vlinder hond in mijn leven.
Vanaf de puppy cursus tot en met de gevorderden twee hebben we met veel plezier samen gevolgd op de hondenschool. Iedere week kan je ons nog vinden bij de behendigheids lessen waar we veel plezier aan hebben. Nadat we samen op straat in een pijnlijke situatie terecht kwamen was de interesse gewekt om de hondentaal beter te kunnen begrijpen. Ondertussen ben ik met de opleiding kynologische instructeur begonnen en geef ik samen met mijn collega's les aan zowel basis als gevorderden klassen. Ik hoop cursisten op een positieve manier te kunnen begeleiden en ondersteunen in de opvoeding van hun hond.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten