Over Ronald van Kampen

Ronald van Kampen

Vanaf 1991 ben ik actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik heb diverse cursussen met mijn eigen honden gevolgd. Daarnaast heb ik 3 instructeurscursussen gevolgd en heb de opleiding gedaan voor Gedragstherapeut voor honden bij Dogvision, destijds in samenwerking met het Van Hall Instituut. 

Jaarlijks moet ik als gedragstherapeut en als instructeur mijn kennis bij houden door workshops, lezingen en diverse congressen op kynologisch gebied te volgen.

Als u besluit om een basiscursus gedrag & opvoeding te beginnen, zal ik met u kennis maken. Tevens kan ik u advies geven bij het opvoeden van uw hond en eventuele gedragsproblemen van uw hond. Hierover is meer informatie te vinden op de site. Om op de hoogte te blijven wat er zich afspeelt in de kynologie volg ik congressen, workshops en hou ik de vakliteratuur in de gaten. De ervaring die ik in de jaren heb opgebouwd leveren ook hun bijdrage, waardoor reeds honderden klanten geholpen zijn.

Hanny van Kampen

heeft diverse instructeurscursussen gevolgd en zich toegelegd op het opvoeden van pups en jonge honden. Daarnaast heeft ze als transpersoonlijk therapeut veel ervaring met de interactie tussen baas en hond. ,,Het is bijvoorbeeld fantastisch om de cursus Kind & hond te geven waarbij kinderen leren hoe ze het beste met een hond kunnen omgaan. Ook begeleid ik kinderen en volwassen die angstig zijn voor honden. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor de administratie van de "hondenschool'', aldus Hanny.

Corina Bolt

Mijn naam is Corina Bolt. In 2012 ben ik begonnen met het trainen van onze oudste Vizsla ( Tonko) bij Ronald. Twee jaar later kregen wij onze tweede Vizsla ( Hunter) erbij. Met beide honden hebben we de gehoorzaamheidscursussen gevolgd en doen nog steeds de jachttraining . Sinds kort zijn we met Hunter begonnen met het trainen voor Bikejoring waar hij veel plezier in heeft. In 2015 heb ik mijn instructeursdiploma behaald. Ik geef voornamelijk de basiscursus, maar neem ook wel examens af bij de gevorderden en help mee met allerlei andere activiteiten op de hondenschool. Zelf vind ik het erg leuk om te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond groeit en ze in kleine stapjes steeds verder komen in de cursus. 

Sjoukje Mölder

Mijn naam is Sjoukje Mölder. In 2010 ben ik samen met onze Drentsche Patrijs “Gijs” begonnen met de jacht training.  Door deze training raakte ik geïnteresseerd in het gedrag van hond en baas.
In 2012 ben ik begonnen met de opleiding voor Kynologisch Instructeur en heb deze in 2014 afgerond.
Na mijn stage bij Ronald van Kampen ben ik gebleven om te kunnen assisteren bij de Basis opvoeding  en gedrag en gevorderden 1 en 2.  Daarnaast help ik bij de gedragstesten en andere activiteiten op de hondenschool.
Ik hoop mijn opgedane kennis over te brengen op de cursisten met als doel dat er een levenslange fijne sterke band tussen baas en hond zal zijn.

Carolien Perdok

Mijn naam is Carolien Perdok. In 2010 heb ik mijn eerste bezoek aan de hondenschool gebracht met mijn Markiesje Lotus, met haar volg ik nog graag de behendigheidscursus. In 2020 heb ik Fien verwelkomd, een Australian Shepherd. Sinds 2016 werk ik op de hondenschool, waar ik de basis- en gevorderden cursussen geef. Ik vind het allerleukste om de band tussen eigenaar en hond te zien groeien tijdens een cursus.

Jur Vinckers

Mijn naam is Jur Vinckers. Sinds oktober 2017 help ik, met veel plezier, mee met de basis- en gevorderdencursussen bij Ronald van Kampen. Thuis lopen er 7 Noorse Buhunden rond waar we diverse activiteiten mee doen zoals schapendrijven, behendigheid en praktijkspeuren. En in onze kennel Var Stolthet hebben we af en een nestje met pups.

In de loop van 2018 wil ik graag een instructeurscursus volgen nadat ik eerst nog iets meer ervaring op heb gedaan. Maar uiteraard blijf ik ook zelf lekker trainen en oefenen met onze eigen honden. Ik vind het ontzettend leuk om ook anderen te helpen met het aanleren van alle oefeningen uit de cursus en de combinatie van baas en hond steeds verder te zien groeien.

Saskia Wagenaar

Mijn naam is Saskia Wagenaar en woon sinds 2010 in Usquert. Sinds december 2018 heb ik mijn eigen trimsalon “Janelle” aan huis. In 2018 ben ik in contact gekomen met Ronald en besloot toen met mijn 2-jarige Poedel Janelle cursussen te gaan volgen. Gevorderden I heb ik met succes en plezier gevolgd en afgerond. Ik ga met mijn Poedel Janelle naar divers shows en momenteel volg ik de ringtraining en de behendigheid. 

Ronald heeft mij gevraagd of ik het leuk vond om zelf instructeur te worden en mijzelf zo aan te kunnen sluiten bij hun team. Hierop heb ik enthousiast “JA” gezegd. 
Op dit moment loop ik mee met de Basiscursus en hoop dit jaar te starten met de opleiding Kynologisch Instucteur Deel 1.

Sinds juli 2019 is de hondenschool Ronald van Kampen Gedragscentrum & Hondenschool aangesloten bij het keurmerk ‘het Gilde van Hondentrainers’
Bij een hondenschool die aangesloten is bij het Gilde weet u zeker dat u en uw hond in goede handen zijn. Alle instructeurs die bij deze scholen werkzaam zijn hebben een volledige opleiding genoten en worden door middel van bijscholing continu op de hoogte gehouden van alle nieuwste inzichten en trainingsmethoden op het gebied van honden. Dit wordt door het Gilde streng gecontroleerd.
Onze visie daarbij is dat het trainen en opvoeden van honden gebaseerd moet zijn op basis van duidelijkheid, consequent zijn, vertrouwen, samenwerking en het scheppen van een gevoel van veiligheid.
Een positieve trainingsmethode, zonder dwang, zorgt ervoor dat u en uw hond een fantastische relatie opbouwen. We leren de mensen op een leuke en ontspannen manier met de hond om te gaan en we leren de honden dat luisteren leuk is.

Helga Klinkhamer

Mijn naam is Helga Klinkhamer, in 2008 heb ik mijn diploma voor Instructeur Gevorderden Agility behaald en sindsdien geef ik met veel plezier de cursus behendigheid. Ook help ik bij de gedragstesten, examens en activiteiten. Met mijn tervuerense herders Ashly en Nelis heb ik jaren lang behendigheid getraind en wedstrijden gelopen, helaas zijn ze allebei vroegtijdig overleden. Daardoor is Noor op mijn pad gekomen, een geweldige herplaatste mechelse herder die niet meer van mijn zijde wijkt, en gek is op alles wat maar met actie te maken heeft. Tijdens de cursus hoop ik mijn enthousiasme en kennis over te brengen aan mijn cursisten en door de leuke, sportieve activiteit de band tussen hond en baas te kunnen versterken.

Helga gediplomeerd

Sylvia Elsinga

Mijn naam is Sylvia Elsinga. In het schooljaar 2010-2011 heb ik stage gelopen bij hondenschool Ronald van Kampen. Tijdens deze stage heb ik geholpen bij de lessen van behendigheid. Na mijn stage ben ik blijven helpen bij de cursus behendigheid.

Thuis heb ik 3 honden. Met mijn zwarte labrador Quincy heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen gevolgd en nu gaan we beginnen met jachttraining. Met mijn Working Kelpie Forrest doe ik behendigheid. Ik hoop tijdens de cursus de toestellen op een leuke en veilige manier aan te leren en ik vind het mooi om te zien hoeveel plezier eigenaar een hond samen beleven.

Robert Kroes

Mijn naam is Robert en ik help Ronald bij de jachttrainingen op de zaterdag en zondag.

Zelf train ik met mijn Duitse Jachtterriër  “Aldo” op de zondag. Naast de training heb ik zelf een jachtakte waardoor ik regelmatig met mijn hond op jacht ga. Mijn insteek bij de training is dan ook meer gericht op de praktijk dan op wedstrijden.

Lies Hekhuis

Mijn naam is Lies Hekhuis. Sinds 1 april 2016 woon ik in het Hooge Land en ben ik, na een zoektocht naar een geschikte hondenschool, bij Ronald terecht gekomen. We hebben zelf 7 Noorse buhunden (4x tarwekleurig en 3x zwart) waar we verschillende soorten van sport mee doen zoals schapen-drijven en praktijkspeuren. 

Regelmatig bezoeken we shows in binnen- en buitenland om onze honden te laten keuren. En intussen hebben we dan ook al een aantal kampioenschappen behaald. Zo af en toe fokken we dan ook nog een nestje.

In Drenthe gaf ik les op een collega-hondenschool (Tinley-gedragscentrum). Mijn opleiding is vooral intern gedaan op de verschillende hondenscholen waar ik les heb gegeven. Voor verdieping heb ik verschillende workshops gevolgd.

Heidi Kuipers

Vijf jaar geleden kwam Lola onze kruising kooiker/vlinder hond in mijn leven.
Vanaf de puppy cursus tot en met de gevorderden twee hebben we met veel plezier samen gevolgd op de hondenschool. Iedere week kan je ons nog vinden bij de behendigheids lessen waar we veel plezier aan hebben. Nadat we samen op straat in een pijnlijke situatie terecht kwamen was de interesse gewekt om de hondentaal beter te kunnen begrijpen. Ondertussen ben ik met de opleiding kynologische instructeur begonnen en geef ik samen met mijn collega's les aan zowel basis als gevorderden klassen. Ik hoop cursisten op een positieve manier te kunnen begeleiden en ondersteunen in de opvoeding van hun hond.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten