Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Gedragstherapie voor honden is de oplossing om gedragsproblemen zoals angst, agressie, ongehoorzaamheid en verlatingsangst te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. U krijgt inzicht in het gedrag van uw hond en ontvangt een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur, nazorg en begeleiding. Voor de meeste problemen is een gedragsconsult voldoende. Bij meerdere, of complexe, problemen waarbij intensieve begeleiding en/of training nodig is, is een plusconsult vaak noodzakelijk. 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Ronald van Kampen is sinds begin 2002 aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Tinley Gedragstherapie voor Dieren is een organisatie waarbij een aantal gedragstherapeuten bij aangesloten zijn. De Tinley therapeuten hebben regelmatig overleg met elkaar over de nieuwste inzichten in gedrag en de diverse ervaringen en oplossingen van elkaar. Ook wordt er gebruik gemaakt van een scholingsaanbod, dit is nodig om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van gedrag van dieren. Alle Tinley-therapeuten werken volgens één en dezelfde procedure. Deze zal hieronder beschreven worden.
Van groot belang is de goede samenwerking en informatie-uitwisseling met dierenartsen.
Voor meer informatie over Tinley Gedragstherapie voor Dieren, kijk op  
www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

Bij welke gedragsproblemen?

 • angst voor mensen, honden of vuurwerk/onweer
 • agressie naar mensen (visite, eigenaar, kinderen)
 • agressie naar honden (grommen, uitvallen, bijtincidenten)
 • niet alleen thuis kunnen blijven 
 • ongehoorzaamheid, zoals trekken aan de lijn of niet komen als u hem roept
 • verdedigen van de eigenaar, voerbak, speeltjes en/of ligplek
 • onzindelijkheid
 • najagen van joggers, fietsers, dieren, maar ook van schaduwen of lichtjes 
 • dwangmatig en obsessief gedrag
 • ​overige problemen (hyperactiviteit, overmatig blaffen, slopen of poep eten)

Kosten

De kosten van een gedragstherapie-traject, inclusief verslag en nazorg, zijn afhankelijk van het type consult:

  • € 195,- voor een gedragsconsult
  • € 315,- voor een plusconsult

​Beide bedragen zijn inclusief btw, exclusief reiskosten (deze kunt u van tevoren doorspreken).  ​Als u verzekerd bent bij dierverzekeraars Petplan, Proteq, Ohra, Inshared of de Hema, worden de kosten afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk, vergoed.​

Werkwijze

Gedragstherapie is een traject bestaande uit een consult aan huis of op locatie, gedragsanalyse, behandelplan en nazorg. 

Het gehele traject omvat:

 • Een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur (verdeeld over 1 of 2 afspraken) aan huis of op locatie.
 • De voorbereiding door middel van een vragenlijst. Deze krijgt u via de mail of per post toegestuurd. Ook wordt u gevraagd vooraf enkele observaties te doen.
 • Een diagnose, behandelplan en prognose. Deze krijgt u in een schriftelijk verslag toegestuurd.
 • Indien nodig overleg met uw dierenarts.
 • Een verslag aan uw dierenarts.
 • Telefonische nazorg/begeleiding gedurende 3 maanden.​ ​ 

Effectiviteit van gedragstherapie

Het al of niet slagen van gedragstherapie hangt af van verschillende factoren. Allereerst is natuurlijk de deskundigheid en ervaring van een gedragstherapeut belangrijk. Daarnaast spelen de volgende factoren een rol:

 • het type en duur van het probleem
 • de mogelijkheden en wensen van de eigenaar
 • de therapietrouw (het trouw opvolgen van de adviezen)


​Onze ervaring is dat veel ongewenst gedrag te veranderen is, volledig of gedeeltelijk waarbij het acceptabel en leefbaar is.​

Hulp & advies voor honden

Onze gedragstherapeuten geven inzicht in het (probleem)gedrag van uw hond en helpen ongewenst gedrag te veranderen en te voorkomen. Dit doen zij, afhankelijk van uw vraag, via een gedragstherapietraject, een preventieadvies, een telefonisch adviesgesprek of een videobeoordeling. Wilt u weten waar u het beste mee geholpen bent? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met de hondengedragstherapeut in uw regio 

Gedragstherapie

Hulp nodig bij het oplossen van ongewenst gedrag?
Gedragstherapie is de oplossing om gedragsproblemen zoals angst, agressie, ongehoorzaamheid en verlatingsangst te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. U krijgt inzicht in het gedrag van uw hond en ontvangt een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt. Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur, nazorg en begeleiding.

Informatie, werkwijze & kosten

Kijk op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl 

Preventieadvies

Gedragsproblemen voorkomen of het welzijn bevorderen?
Een preventieadvies is erop gericht gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van uw hond te bevorderen. Het bestaat uit een huisbezoek van een uur waarin u direct advies krijgt. Onderwerpen waarvoor u een preventieadvies kunt afspreken zijn bijvoorbeeld: voorbereiding voor een baby, optimaal socialiseren van uw pup, het introduceren van een nieuwe huisgenoot.

Informatie, werkwijze & kosten

Kijk op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl 

Telefonisch adviesgesprek

Een eenvoudige vraag over gedrag?
Is uw pup nog niet zindelijk? Of twijfelt u aan een tweede hond erbij? In een telefonisch adviesgesprek kunt u uw vraag of een eenvoudig probleem voorleggen. U wordt vooraf gevraagd een vragenlijst in te vullen en telefonisch enkele vragen te beantwoorden. Op basis daarvan ontvangt u advies. Een adviesgesprek duurt 30-45 minuten.

Informatie, werkwijze & kosten

Kijk op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten