Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Gedragscentrum

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Ronald van Kampen is sinds begin 2002 aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Tinley Gedragstherapie voor Dieren is een organisatie waarbij een aantal gedragstherapeuten aangesloten zijn, ruim 30 gedragstherapeuten. De therapeuten hebben regelmatig overleg met elkaar over de nieuwste inzichten in gedrag en de diverse ervaringen en oplossingen van elkaar. Ook wordt er gebruik gemaakt van een scholingsaanbod, dit is nodig om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van gedrag van dieren. 

Lees verder...

Prive lessen

De privéles(sen) wordt geven wanneer iemand geen tijd heeft om in een groep te trainen of het gewoon prettiger vindt op 1 op1 een bepaalde oefening aan te leren. Maar het kan ook voorkomen dat er een bepaalde handeling of oefening niet helemaal vlot verloopt, Je kunt hier bij denken aan:
  - het 'hier komen' van de hond
  - het 'los' lopen met de hond en het vertrouwen hier in krijgen
  - het volgen / naast je lopen van de hond

 

Afhankelijk van de handeling / opdracht die er wordt getraind zal er een plan gemaakt hoeveel lessen er nodig zijn.

Ook kan er een privéles gevolgd worden in de tijd die er overbrugd moet worden naar een volgende cursus. 

1 losse prive les van één uur is € 65,-

3 privé lessen van één uur kosten samen  € 150,-   (deze 3 lessen mogen over 3 maanden verdeeld zijn) 


Van Binky naar Bink in 3 jaar! (ervaring Prive les)

Binky is een labrador, gitzwart met hier en daar ’n vleugje bruin. Hij is de kleinzoon van Maroon, een van de labradors van Ronald en Hanny.

Ik kwam hem zomaar tegen op mijn zoektocht naar ’n puppy labrador. Al mijn vorige honden waren ouder toen ze bij mij kwamen  en eerlijk gezegd wilde ik eigenlijk geen hond meer. Mijn koppige kleindochter heeft zolang gesmeekt dat ik overstag ging en dat we samen kozen voor een labrador puppy. 


En toen kwam de zoek tocht: 
In Friesland waar we terecht kwamen in de treurigheid van verwaarloosde moederhonden en op geld beluste eigenaars. Op de terugreis naar huis besloot ik dan toch maar geen hond te willen.

Maar we weten nooit wat of wie op ons wacht, want aan de kant van de weg bij Vierhuizen stond een bord met labrador puppies te koop en een pijl naar de boerderij. Toch maar even kijken, en ja een prachtig nest, een hele mooie moeder en fijne mensen. Er waren nog twee puppies  over, 2 weken oud en het werd Binky, het zwarte reutje.

Ik hield hem tegen me aan en hij maakte een zacht, knorrend geluid en ik was op slag verliefd. De eerste weken fietste ik iedere week naar Vierhuizen en kon er wel een uur zitten, zomaar te kijken en te genieten van al die leuke puppies die buiten dartelden, het was einde voorjaar. En beetje bij beetje begon hij al wat vertrouwd te worden. En steeds weer maakte hij dat knorrende geluid. Mijn kleindochter Rosa en ik waren beide verkocht.

Rosa noemde hem Binky, naar een dvd van de space buddies, waarin het meest stoere hondje, met het kleinste hartje Binky heette. Ik had me voorgenomen hem goed op te voeden zodat we allemaal plezier van hem konden hebben en ik had het idee dat labradors vooral heel makkelijk op te voeden zijn!!


Puppy training bij Hanny:
Dat was alleen maar genieten, Als ik terugkijk kan ik alleen maar zeggen dat ik me zo verheugde iedere keer om te gaan. Hanny leerde ons spelenderwijs contact te maken, aan te raken in allerlei situaties en veel van elkaar te leren en vooral ook plezier te hebben. En Binky, bleek meestal het braafste jongetje van de klas. Maar dan wel in de klas. Daarbuiten noem ik een paar voorbeelden:

Snoeren stuk, sokken kapot, zonnebril vermorzelt, heel veel paardepoep en niet terugkomen, konijnenhok openen, verzot op de lange haren van Rosa etc……

Door omstandigheden moest ik vervolgtrainingen in de buurt zoeken waar ik woon. Maar het lukte me niet om goed contact te krijgen met stoicijnse Binky. Hij schijnt toch wel iets van zijn grootvader te hebben. En ik ben teruggegaan naar Ronald voor privelessen en de workshop Ken je hond, ken jezelf  van Ronald en Hanny samen.

We hebben geweldig gewerkt. Het mooie van Ronald vind ik zijn oprechtheid om eerlijk te zeggen wat hij denkt en vindt en waar jezelf kunt veranderen in de houding naar je hond.  En tegelijkertijd zijn accepterende houding naar je miskleunen of het nog niet kunnen. En daarvoor ook allerlei manieren heeft om het anders te doen.

En Hanny weet de snaar te raken bij mij om me aan te zetten tot genieten en speels te zijn met Bink.

Binky is Bink geworden, we werken beter samen en krijgen beide meer vertrouwen. Hij is meer gericht op mij, luistert veel beter, en ik krijg mijn begin- plezier weer terug. Ik ben af van de gedachte het niet voor elkaar te krijgen en hem niet aan te kunnen.
En wat Bink denkt en droomt?

Misschien dat hij weer af en toe Binky is die knorrend bij me ligt en een gelukkig hondenleven heeft . 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten