Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Basis opvoeding & gedrag

Basis cursus Opvoeding & Gedrag

Deze cursus is voor honden vanaf vier maanden, maar ook oudere honden zijn van harte welkom. Een hond is nooit te oud om iets te leren. Dus ook de wat oudere honden zijn nog prima handelingen of diverse commando's te leren. Voorwaarde is wel dat de hond in goede gezondheid verkeert en graag maken we van te voren even kennis met elkaar.
Tijdens de cursus wordt de eigenaar stapsgewijs begeleidt om de hond duidelijkheid en structuur te geven. Het contact tussen baas en hond staat centraal in deze cursus. Om goed contact te krijgen met uw hond zijn de volgende aspecten van belang: eten, spelen en sociaal contact. Tijdens de cursus maken gebruik van een combinatie van deze onderdelen. Er worden contact - / aandachtsoefeningen meegegeven tijdens de cursus. 

 

 

Wat komt aan bod:      

- zit (op de plaats blijven zitten)

- af (op de plaats blijven liggen)

- hier (komen bij de baas)

- volg (aan een slappe lijn naast de baas lopen)

en wat nog belangrijker is, het op de baas letten!

We beginnen de cursus met informatie waarin uitleg wordt gegeven over het gebruik van het gewenste materiaal (riem, halsband, tuigje enz). Daarnaast wordt de methodiek van het lesgeven uitgelegd. Tijdens de cursus is er een theorieles, hierin komen zaken als leerprincipes, zintuigen en diverse kynologische begrippen aan bod. 

De clicker is een onderdeel van de training, er bekend mee worden! Er mag met de clicker gewerkt worden, deze methodiek wordt in ieder geval uitgelegd en bij aanvang van de cursus wordt er een clicker uitgedeeld. Het is niet verplicht om met de clicker te werken, het is een handig hulpmiddeltje. 
Bepaalde commando's worden zowieso niet met de clicker aangeleerd.

Wanneer de cursus het toelaat kunnen we gebruik van de filmcamera om de geleerde handelingen op te nemen en gelijk dezelfde les met je bespreken. Zodat je inzicht krijgt wat de lichaamstaal is van de hond, maar ook inzicht te krijgen in je eigen lichaamstaal t.o.v. de hond.

De 'volg' oefening

Welke eigenaar vindt het niet leuk als een hond netjes naast je loopt. En niet aan de riem loopt te sleuren tijdens het wandelen. Indien het netjes aan de lijn lopen niet helemaal lukt hebben we hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen. Deze hulpmiddelen verkopen we op de hondenschool.
Op de Ronald van Kampen Gedragscentrum & Hondenschool wordt hier ruimschoots aandacht aan besteed en worden er verschillende methoden toegepast om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Dit zijn uiteraard hond vriendelijke methoden. Dus doormiddel van beloningen. Want met belonen leert je de hond iets.

'Zit' oefening

De hond krijgt het commando om te gaan zitten en de eigenaar mag erbij weg lopen. 

De oefening 'af' ( blijven liggen).

De oefening "af" en blijven liggen is een onderdeel van de basisopvoeding & gedragscursis.

'HIER'   klikken voor aanmelden Basiscursus Opvoeding en Gedrag


De kosten van de Basis Opvoeding & Gedragscursus zijn: 
12 lessen voor € 240,-  
inclusief het boek 'Een Click met je hond'  (ter waarde van €30,-)  
en een welkom pakket (ter waarde van €15,-)

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten