Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Hond

Lezing Hondengedrag; begrijpt u uw hond?

Wat is normaal hondengedrag? Over communicatie, leerprocessen, stress-signalen. Hoe kan probleemgedrag bij honden voorkomen worden?
Deze lezing geeft eigenaren van honden inzicht in het gedrag van hun huisdier. Met behulp van foto’s en videomateriaal wordt er geoefend in het observeren en interpreteren van hondengedrag.

Lezing vuurwerkangst bij honden

Deze lezing geeft inzicht in de volgende handelingen:

Wat is angst?
Herkenning van angst
Ontwikkeling van angst
Factoren die een rol spelen
Adviezen bij angst > vb vuurwerk

Het vak gedragstherapeut voor honden

Het beroep van gedragstherapeut voor dieren is geen beschermd beroep.
Een gediplomeerde gedragtherapeut moet een vakopleiding op HBO-niveau of universitair niveau gevolgd hebben waarin het soortspecifieke gedrag van het dier behandeld wordt, maar ook het diagnostiseren en behandelen van probleemgedrag en de begeleiding van de clienten aan bod komt.
Naast de opleiding is het frequent behandelen van dieren met probleemgedrag essentieel om bezig te blijven in het vak en de kennis verder te verbreden.

Om zich aan te kunnen sluiten bij Tinley Gedragstherapie moet een therapeut aan bepaalde eisen voldoen.

Een Tinley gedragstherapeut is geselecteerd op basis van kennis, competenties en professionaliteit.
Voor Tinley gedragstherapeuten is het oplossen van gedragsproblemen bij huisdieren een vak.
Tinley therapeuten hebben voor één of meerdere huisdiersoorten een opleiding gedragstherapie gedaan en/of een opleiding in gedragswetenschappen gevolgd. Door nascholing te volgen en vakliteratuur te lezen zorgen Tinley gedragstherapeuten ervoor dat ze op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen over het gedrag van huisdieren.
Tinley gedragstherapeuten werken samen met dierenartsen om zo de klant de optimale begeleiding te kunnen geven.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten