Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Workshop ' Ken je hond, ken jezelf '

Wie wil niet zijn hond nog beter begrijpen.De communicatie met andere mensen en honden verbetert door op een speciale manier met je hond om te gaan. De hond spiegelt je onbewuste gedrag en met enige training kun je je daarvan bewust worden. Hierbij kun je samen met je hond oefenen en ervaren hoe het is om gedrag te versterken of te veranderen. Zo verbeter je zowel de communicatie met je hond, als in het dagelijkse leven.

Uw hond is een goede analyticus!

Hoe werkt de workshop " Ken je hond, ken jezelf"?
In deze workshop kun je werken met je eigen hond. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal acht personen met een hond. En deze groep wordt begeleid door twee begeleiders.
Je gaat onderzoeken hoe het komt dat jouw hond je wel of niet begrijpt. De oefeningen zijn anders dan bij een ‘gewone’ hondengedrag- en gehoorzaamheidstraining. Het gaat vooral om het observeren van je eigen gedrag en dat van je hond. Ook het effect van jouw gedrag op anderen en je hond of de andere honden komt aan de orde.

Ken je hond, ken jezelf!

De workshop is heel praktisch, verhelderend en soms een iets confronterend. Want veel over jezelf en de relatie met je hond wordt duidelijk.

Verandering in je eigen gedrag resulteert bijna ogenblikkelijk in verandering van het gedrag van de hond.

Waarom een hond?

Honden geven op een zeer betrouwbare, directe manier aan je terug hoe je met hen omgaat. Via de hond kun je dan ook op een veilige manier veel over jezelf te weten komen.

93% van je boodschap bestaat uit lichaamstaal

Als je een hond een boodschap overbrengt, wordt deze heel vaak vertroebeld doordat je gedachten en je lichaamstaal elkaar tegen spreken. Je zendt dan een dubbele boodschap uit aan je hond. De hond pikt niet op wat je met woorden zegt, maar dat wat je denkt en voelt. Je zendt een dubbele boodschap uit als je de hond zegt dat hij iets niet mag doen maar datgene wat hij doet eigelijk wel leuk vindt; dit schept onduidelijkheid. De hond spiegelt wat er in je omgaat en niet wat je met woorden zegt. Daarom is hij een perfecte spiegel voor je eigen karakter, je gemoedstoestand en voor de manier waarop je met mensen omgaat. Soms zie je een tegengestelde in de spiegel en soms een versterking van jezelf. Zodra jij verandert, verandert datgene wat je hond je laat zien mee. Dit is waar de workshop over gaat.

Voor wie?

De workshop staat open voor iedereen die bereid is om via zijn hond naar zichzelf te kijken. Het is niet noodzakelijk dat je sportief bent, al eens met een hond getraind hebt, of dat je veel ervaring met honden hebt. Voorwaarde is dat de hond rustig bij je kan liggen.

Wie begeleidt de cursus?

De begeleiding is in handen van Ronald en Hanny van Kampen.

Het is mogelijk om individuele begeleiding te krijgen, bijvoorbeeld als je een probleem hebt. Deze begeleiding kan zowel voor de persoon zijn als voor de hond.

Praktische informatie

Deze workshop wordt georganiseerd op onze boerderij op een prachtige idyllische plek in het Groninger landschap, waar rust en ruimte is.

Ronald van Kampen Hondenschool
Onderdendamsterweg 5
9989 TG Warffum

De workshop "Ken je hond, ken jezelf" vindt regelmatig plaats en kan bovendien ook op aanvraag en ‘op maat’ georganiseerd worden. De kosten zijn afhankelijk van factoren als: kom je met een groep of privé en zijn er speciale wensen.

Een cursus zal op de zaterdag of een zondag gegeven worden en duurt van 10.00 - 16.00 uur
(incl.koffie/thee en een uitgebreide lunch)


Cursusdagen die gepland zijn voor 2020 zijn:  ---------- 
  
 


 En op aanvraag.

Opgave: 0595-443890 of 06-21584805

Prijsinformatie

De prijs voor deze workshop is € 85,-  p. p.
Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald van Kampen: telefoon: 0595-443890; of mail naar
info@ronaldvankampen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten