Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png

Basis opvoeding & gedrag

Basis cursus Opvoeding & Gedrag

Deze cursus is voor honden vanaf vier maanden, maar ook oudere honden zijn van harte welkom. Een hond is nooit te oud om iets te leren. Dus ook de wat oudere honden zijn nog prima handelingen of diverse commando's te leren. Voorwaarde is wel dat de hond in goede gezondheid verkeert.
Tijdens de cursus wordt de eigenaar stapsgewijs begeleid om de hond duidelijkheid en structuur te geven. Het contact tussen baas en hond staat centraal in deze cursus. Om goed contact te krijgen met uw hond zijn de volgende aspecten van belang: eten, spelen en sociaal contact. Tijdens de cursus maken gebruik van een combinatie van deze onderdelen.

11 november 2017 start de nieuwe Basis cursus Opvoeding & Gedrag  (om de 8 weken start er een nieuwe basiscursus, hiervoor kan je je al opgeven!)        
   
Wat komt aan bod:      

- zit (op de plaats blijven zitten)

- af (op de plaats blijven liggen)

- hier (komen bij de baas)

- volg (aan een slappe lijn naast de baas lopen)
 

- en wat nog belangrijker is, het op de baas letten!


Voorafgaand aan de cursus is een informatie-uur waarin uitleg wordt gegeven over het gebruik van het gewenste materiaal. Daarnaast wordt de methodiek van het lesgeven uitgelegd. De gedragstest wordt uitgelegd. De gedragstest wordt opgenomen op video en tijdens de eerste theorieles besproken. In twee theorielessen komen zaken als leerprincipes, zintuigen en diverse kynologische begrippen aan bod.
Er mag met de clicker gewerkt worden, deze methodiek wordt in ieder geval uitgelegd en u krijgt bij aanvang een clicker van ons. Het verplicht u niet om met de clicker te werken, het is een handig hulpmiddeltje. Als uw weet wat u er mee kunt, is het leuk om er mee te werken.
Bepaalde commando's worden zowieso niet met de clicker aangeleerd.

'Zit' oefening

De hond moet zitten en er bij weg lopen!

De 'volg' oefening

Welke eigenaar vindt het niet leuk als een hond netjes naast je loopt. En niet aan de riem loopt te sleuren tijdens het wandelen.
Op de Ronald van Kampen Gedragscentrum & Hondenschool wordt hier ruimschoots aandacht aan besteed en worden er verschillende methoden toegepast om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Dit zijn uiteraard hond vriendelijke methoden. Dus doormiddel van beloningen. Want met belonen leert u de hond iets.

De oefening 'af' ( blijven liggen).

De oefening "af" en blijven liggen is een onderdeel van de basisopvoeding & gedragscursis.

De cursus bestaat uit 15 lessen en duurt acht weken. U wordt dus 2 keer per week verwacht. Tegen het eind van de cursus gaat u met de groep en de instructeurs naar het centrum van een dorp (Winsum, Uithuizen of Bedum) en wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Tijdens de vijftiende les wordt een eindtest afgenomen. Dit is geen examen, maar u krijgt wel een aantal aanwijzingen over de verdere opvoeding van uw hond. Immers voor de opvoeding van uw hond is de binding en de omgang van belang en dat valt niet in cijfers uit te drukken.
De lessen worden op de dinsdagavond en de woensdagavond gecombineerd met de zaterdagochtend gegeven.
De lessen worden op de volgende tijden gegeven:

- dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur gecombineerd
met de zaterdagochtend 8.30 - 9.30 uur
- dinsdagavond van 20.15 - 21.15 uur gecombineerd
met de zaterdagochtend 9.45 - 10.45 uur
- woensdagavond van 19.00 - 20.00 uur gecombineerd
met de zaterdagochtend 11.00 - 12.00 uur
- woensdagavond van 20:15 - 21:15 uur gecombineerd 
met de zaterdagochtend 12:15 - 13:15 uurHet is een leerzame en intensieve cursus waar u in 8 weken de basisoefeningen leert. Een voordeel van de intensieve cursus is dat het snel resultaat oplevert. U wordt over het algemeen begeleid door twee instructeurs. Mochten er zich problemen voordoen tijdens de training, dan kan daar gelijk aandacht aan worden besteed.

Er wordt dus, met uitzondering van de vakanties, om de 8 weken met een nieuwe cursus gestart.

U kunt zich hier aanmelden voor de basiscursus opvoeding en gedrag

De kosten van de Basis Opvoeding & Gedragscursus zijn: 15 lessen voor € 215,-  
(incl. het digitale lesboek en presentaties)