Over Ronald van Kampen

Ronald van Kampen

Vanaf 1991 ben ik actief met het opvoeden en trainen van honden. Ik heb diverse cursussen met mijn eigen honden gevolgd. Daarnaast heb ik 3 instructeurscursussen gevolgd bij Martin Gaus en heb de opleiding gedaan voor Gedragstherapeut voor honden bij Dogvision in samenwerking met het Van Hall Instituut. 

Jaarlijks moet ik als gedragstherapeut en als instructeur mijn kennis bij houden door workshops, lezingen en diverse congressen op kynologisch gebied te volgen.

Als u besluit om een basiscursus gedrag & opvoeding te beginnen, zal ik met u kennis maken. Tevens kan ik u advies geven bij het opvoeden van uw hond en eventuele gedragsproblemen van uw hond. Hierover is meer informatie te vinden op de site. Om op de hoogte te blijven wat er zich afspeelt in de kynologie volg ik congressen, workshops en hou ik de vakliteratuur in de gaten. De ervaring die ik in de jaren heb opgebouwd leveren ook hun bijdrage, waardoor reeds honderden klanten geholpen zijn.

Ronald geaccrediteerd bij de SPPD

certificaat-Instructeurs-Ronald-van-Kampen-201.pdf

Hanny van Kampen

heeft diverse instructeurscursussen gevolgd en zich toegelegd op het opvoeden van pups en jonge honden. Daarnaast heeft ze als transpersoonlijk therapeut veel ervaring met de interactie tussen baas en hond. ,,Het is bijvoorbeeld fantastisch om de cursus Kind & hond te geven waarbij kinderen leren hoe ze het beste met een hond kunnen omgaan. Ook begeleid ik kinderen en volwassen die angstig zijn voor honden. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor de administratie van de "hondenschool'', aldus Hanny.

Hanny geaccrediteerd bij de SPPD

certificaat-Instructeurs-Hanny-van-Kampen-2018.pdf

Elsje Prins

Sinds 2009 geef ik les op de Ronald van Kampen hondenschool, en heb ik mijn instructeursdiploma behaald. Meestal geef ik samen met Ronald de basiscursus op de woensdagavond en zaterdagochtend, maar je kunt me ook tegenkomen bij de gevorderden en andere activiteiten die door de hondenschool worden georganiseerd . Ik vind het leuk eigenaar en hond te begeleiden en te zien wat ze samen bereiken. Thuis heb ik, samen met mijn vriend, twee Labradors, Kyra en Choq  en een Jack Russell Inky,  waarmee we ook cursussen op de hondenschool volgen, zoals o.a. jachttraining en behendigheid.

Corina Bolt

Mijn naam is Corina Bolt. In 2012 ben ik begonnen met het trainen van onze oudste Vizsla ( Tonko) bij Ronald. Twee jaar later kregen wij onze tweede Vizsla ( Hunter) erbij. Met beide honden hebben we de gehoorzaamheidscursussen gevolgd en doen nog steeds de jachttraining . Sinds kort zijn we met Hunter begonnen met het trainen voor Bikejoring waar hij veel plezier in heeft. In 2015 heb ik mijn instructeursdiploma behaald. Ik geef voornamelijk de basiscursus, maar neem ook wel examens af bij de gevorderden en help mee met allerlei andere activiteiten op de hondenschool. Zelf vind ik het erg leuk om te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond groeit en ze in kleine stapjes steeds verder komen in de cursus. 

Sjoukje Mölder

Mijn naam is Sjoukje Mölder. In 2010 ben ik samen met onze Drentsche Patrijs “Gijs” begonnen met de jacht training.  Door deze training raakte ik geïnteresseerd in het gedrag van hond en baas.
In 2012 ben ik begonnen met de opleiding voor Kynologisch Instructeur en heb deze in 2014 afgerond.
Na mijn stage bij Ronald van Kampen ben ik gebleven om te kunnen assisteren bij de Basis opvoeding  en gedrag en gevorderden 1 en 2.  Daarnaast help ik bij de gedragstesten en andere activiteiten op de hondenschool.
Ik hoop mijn opgedane kennis over te brengen op de cursisten met als doel dat er een levenslange fijne sterke band tussen baas en hond zal zijn.

Sjoukje geaccrediteerd bij de SPPD

certificaat-Instructeurs-Sjoukje-Mu_lder-Boons_0.pdf

Carolien Perdok

Mijn naam is Carolien Perdok. Ik help sinds mei 2016 mee met de basiscursussen en de gevorderden cursussen.
Ik volg nu de opleiding Diermanagement in Leeuwarden, na mijn studie lijkt het me leuk om hulphonden te trainen. Wanneer ik naast mijn studie genoeg tijd heb, wil ik een instructeursdiploma halen.

Ik heb zelf een Markiesje met de naam Lotus. Ik volg met haar de  behendigheid en Nadac Hoopers.

Helga Klinkhamer

Mijn naam is Helga Klinkhamer, in 2008 heb ik mijn diploma voor Instructeur Gevorderden Agility behaald en sindsdien geef ik met veel plezier de cursus behendigheid. Ook help ik bij de gedragstesten, examens en activiteiten. Met mijn tervuerense herders Ashly en Nelis heb ik jaren lang behendigheid getraind en wedstrijden gelopen, helaas zijn ze allebei vroegtijdig overleden. Daardoor is Noor op mijn pad gekomen, een geweldige herplaatste mechelse herder die niet meer van mijn zijde wijkt, en gek is op alles wat maar met actie te maken heeft. Tijdens de cursus hoop ik mijn enthousiasme en kennis over te brengen aan mijn cursisten en door de leuke, sportieve activiteit de band tussen hond en baas te kunnen versterken.

Helga gediplomeerd

Sylvia Elsinga

Mijn naam is Sylvia Elsinga. In het schooljaar 2010-2011 heb ik stage gelopen bij hondenschool Ronald van Kampen. Tijdens deze stage heb ik geholpen bij de lessen van behendigheid. Na mijn stage ben ik blijven helpen bij de cursus behendigheid.

Thuis heb ik 3 honden. Met mijn zwarte labrador Quincy heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen gevolgd en nu gaan we beginnen met jachttraining. Met mijn Working Kelpie Forrest doe ik behendigheid. Ik hoop tijdens de cursus de toestellen op een leuke en veilige manier aan te leren en ik vind het mooi om te zien hoeveel plezier eigenaar een hond samen beleven.

Robert Kroes

Mijn naam is Robert en ik help Ronald bij de jachttrainingen op de zaterdag en zondag.

Zelf train ik met mijn Duitse Jachtterriër  “Aldo” op de zondag. Naast de training heb ik zelf een jachtakte waardoor ik regelmatig met mijn hond op jacht ga. Mijn insteek bij de training is dan ook meer gericht op de praktijk dan op wedstrijden.

Johanna Kroes - Weerd

Sinds mijn trouwen heb ik een hond in huis gehad, maar helaas ging het luisteren meestal niet zo goed. Wat ook verdrietig was, dat we wegens ziekte vaak vroegtijdig afscheid moesten nemen van onze honden. In juni 2007 kregen we onze 4e hond, een Duitse Jachtterriër met de naam Aldo. Ik wilde graag dat deze goed ging luisteren en mijn man en ik zijn daarom op zoek gegaan naar een hondenschool. We kwamen toen terecht bij Ronald in Warffum. In januari 2009 kwam er nog een hond, een Cesky Fousek en deze kreeg de naam Max. Ook met Max heb ik uiteraard weer getraind bij Ronald. Het trainen vond ik zo leuk dat ik uiteindelijk ben doorgestroomd naar de jachttraining en dat doe ik nog steeds. Maar ook ging ik mij steeds meer interesseren in het hondengedrag en ben daarom bij Tinley/Dogvision cursussen gaan volgen. Er waren stages nodig en deze heb ik o.a. bij Ronald gevolgd. Het resultaat van de cursus is geweest dat ik mij sinds mei 2014 Kynologisch Instructeur mag noemen. 

Lies Hekhuis

Mijn naam is Lies Hekhuis. Sinds 1 april 2016 woon ik in het Hooge Land en ben ik, na een zoektocht naar een geschikte hondenschool, bij Ronald terecht gekomen. We hebben zelf 7 Noorse buhunden (4x tarwekleurig en 3x zwart) waar we verschillende soorten van sport mee doen zoals schapen-drijven en praktijkspeuren. 

Regelmatig bezoeken we shows in binnen- en buitenland om onze honden te laten keuren. En intussen hebben we dan ook al een aantal kampioenschappen behaald. Zo af en toe fokken we dan ook nog een nestje.

In Drenthe gaf ik les op een collega-hondenschool (Tinley-gedragscentrum). Mijn opleiding is vooral intern gedaan op de verschillende hondenscholen waar ik les heb gegeven. Voor verdieping heb ik verschillende workshops gevolgd.