Boys-and-girls-b_0_0.jpg Olan-Maroon-Jente-Dante-Anda-Esma2_0.jpg visual2_0_6.png IMG_0283-2_0.jpg Doortje_-Nieke_-Anda-en-Dante-2_1.jpg

Gedragsbegeleiding : Kinderen met angst voor honden

Kinderen met angst voor honden.

Als je als ouder in deze situatie verkeerd, merk je dat het steeds lastiger wordt om om te gaan met je kind en een hond. Honden zijn niet weg te denken uit onze maatschappij, je komt ze op allerlei plekken tegen. Op straat, bij famlie, maar ook bij vriendjes van de kinderen.
Je merkt ook dat het steeds gecompliceerder wordt om honden te vermijden.
Ze duiken soms uit het niets op. Het neurosegedrag van ouder en kind kunnen toenemen.

Begeleiding van het kind

Ik wil via deze begeleiding de mogelijkheden bieden om via een op maat gemaakt stappen plan en hierin komen ook honden en eventueel andere dieren aan bod, het kind te laten uiten wat hem of haar dwars zit

Wat voelt het kind als die een hond ziet en wat is het geconditioneerde gedrag wat onbewust heeft plaatsgevonden.
Het zal de situatie van kind en hond ontmoeting wat vergemakkelijken.
De begeleiding is ondersteunend en het kind krijgt huiswerk mee. Na een aantal sessies en als het kind er aan toe is zullen de honden er bij worden betrokken. Dit zijn een aantal van onze labrador retrievers die getraind zijn door mijzelf en Ronald. Deze honden worden onder ander ingezet voor de Sophia Vereniging in het project Sophia Snuffel College. Ze zijn voor deze taak getest om in een stressvolle situatie te werken met kinderen.

Het eerste gesprek is een kennismaking gesprek. In dit gesprek met het kind en u worden er gegevens uitgewisseld en wordt uitgelegd hoe er gewerkt gaat worden.
Immers het kind krijgt te horen dat het naar een ‘hondenschool’ gaat en verwacht dus allerlei honden te zien waar ze juist bang voor is. Er zullen dus pas honden komen als het verantwoord is.
De sessie duurt 45 minuten. Door ervaring zijn we er achter gekomen dat er minimaal 5 sessies nodig zijn.  
Waarvan 30 min kind met nephond of een hond van ons, en 15 min met kind en ouder.
Ook kunnen er andere dieren ingezet worden om het juist resultaat te bewerkstelligen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld aan bijvoorbeeld katten en in een later stadium honden.

De kosten per sessie € 45,-

Adres:
Onderdendamsterweg 5
9989 TG Warffum
0595-443890 voor informatie en afspraak.

Begeleiding:
Hanny van Kampen werkzaam als:  
Instructrice Hondenschool

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten