Hufter Proof

Hufter proof

Een serieuze workshop met een grappige slag.

Jij houdt je aan de hondenetiquette, maar komt hondenbezitters tegen die hier anders mee omgaan. En jouw hond is niet zo gediend van die -al dan niet- lieve opdringerige soortgenoten. Wat moet je dan doen?

Praktijk

In deze workshop oefenen we met verschillende manieren om om te gaan met ‘hufter’-situaties. Denk aan een mens (met hond) die recht op jullie afkomt lopen of aan een hond die de bal wegkaapt voor de neus van je hond.

Deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Nicky Gootjes, zij heeft haar Gedragscentrum-samenspel in Apeldoorn.

De oefeningen zijn serieus bedoeld, maar hebben grappige namen, zoals:

•  de vluchtheuvel / uitwijken

•  ritsen

•  bumperkleven

•  hebbes

Theorie

We besteden ook enige aandacht aan de theorie. Zowel wat de hondenetiquette eigenlijk inhoudt, maar vooral ook wat het betekent voor een hond als een ander er zich niet aan houdt. Hoe komt het over? En dus, waarom is het belangrijk dat jij, zijn mens, weet wat je beter wel of niet kan doen in zo’n situatie. Uiteraard is de theorie voorzien van beeldmateriaal uit de praktijk.

Wie kan meedoen?

Je kunt meedoen met de hond als jouw hond in principe sociaal is. Hij heeft er misschien moeilijk mee als andere honden te dichtbij komen. De workshop is niet bedoeld voor honden die uitvallen naar soortgenoten, terwijl de andere hond niets doet. Heb je een dergelijke hond, bel dan. We bespreken dan wat voor jullie de mogelijkheden zijn.

Voor wie:

iedereen, met een sociale hond, die handvatten wil krijgen om om te gaan met lastige situaties met andere honden

Wanneer:

 zondag middag 10 juli van 12.30 – 16.00 uur
 ( 25 juni en 5 nov  www.gedragscentrum-samenspel.nl  van Nicky Gootjes) 

Locatie:

Ronald van Kampen Gedragscentrum & Hondenschool 

Kosten:

€ 45,- inclusief koffie/thee